Kızılay bu kez lüks araç filosuyla gündemde: Çadır skandalının ardından yeni tartışma

Geçtiğimiz yıl yaşanan ve Şanlıurfa’yı da etkileyen Kahramanmaraş depremlerinde çadır satışıyla eleştirilerin odağı haline gelen Kızılay, yeni ihale ilanı ile araç envanterini açıkladı. Kızılay filosunda lüks araçlar dikkat çekerken, yeni araçların maliyetinin yaklaşık 13 milyon TL olduğu öğrenildi.

Kızılay bu kez lüks araç filosuyla gündemde: Çadır skandalının ardından yeni tartışma

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerde çadır satışıyla büyük tepki toplayan Kızılay, bu kez kasko ve trafik sigortası ihalesiyle gündeme geldi. 

Sözcü’de yer alan habere göre, Kızılay’ın ihale ilanı ile envanterindeki araçların sayısı ve detayları kamuoyuna yansıdı. Kızılay envanterinde toplamda bin 237 araç bulunurken, bin 157 aracın trafik sigortası yaptırılacağı belirtildi.

Kızılay Genel Müdürlüğü'nde lüks araçlar da yer alıyor. Bunlar arasında Audi A6 TDI 190 Stronic, A6 TDI 177 HP Multitronic ve Caravella VIP araçlar dikkat çekiyor. Ayrıca, Kızılay’ın çeşitli genel müdürlüklerinde bulunan 739 aracın 28’i 2024 model, 46’sı ise 2023 model olarak kaydedildi.

Kızılay filosunda yer alan araçlar arasında Land Cruiser 150, Land Cruiser Prado Jip, Kadjar, Jumpy Spacetourer, Koleos, Mondeo Titanium 4D 2.0 TDCI ve Passat gibi farklı markalar da bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde Kızılay, sıfır model 6 adet araç alımı için de bir ihale açmış ve araçların 150 beygir gücünde olmasını şart koşmuştu. Bu yeni araçların yaklaşık 13 milyon TL’ye mal edileceği açıklanmıştı.

Kızılay bu kez lüks araç filosuyla gündemde: Çadır skandalının ardından yeni tartışma

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.